Tips om du har besökare världen över – Vad är lastbalansering?

I nuläget kanske du driver en webbsida som endast besöks utav ett nordiskt land, men du har planer på att expandera! Den första punkten, men kanske inte är den som alla tänker på först är att logistiken mellan besökaren och webbsidan måste skötas på ett effektivt sätt. Det är då man använder sig utav lastbalansering.

 

Lastbalansering

Huvuduppgiften för en lastbalanserare är att balansera ut all inkommande trafik för att begränsa svarstid, trycket på servern samt många fler problem som kan ske när man tillåter trafik från flera länder. Lastbalansering är en väldigt teknisk lösning men behövs även för de mindre tekniska webbsidor, då kort laddningstiden alltid är något man strävar efter, även ur ett SEO-perskektiv.

Så här kan en server arkitektur se ut när man har en lastbalanserare.

 

 

Flera servrar

Många gånger kan man även använda lastbalansering för att fördela trafiken även om man tillåter trafiken från ett land, om det är en webbsida med högt tryck. Men fördelen med att ha en lastbalanserar när man expanderar till andra länder är att man även kan öppna upp servrar i landet eller i närheten man expanderat till, för att minska avståndet från besökaren och servern vilket resulterar in minskad svarstid.

Steget från ett webbhotell till en molntjänst

Webbhotell som man brukar hyra hos brukar inte vanligtvis inte erbjuda lastbalansering. Om man skall börja lastbalansera sin webbsida så får man söka sig till en molntjänst som erbjuder virtuella webb servrar t.ex Amazon web tjänster, Google Cloud.

: Fristil

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post web@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.