Statistik för ehandel och CMS, WooCommerce och WordPress

WooCommerce

En av de sidor vi frekvent återkommer till är builtwith.com. En sida som hjälper oss att dels skapa oss en bild av de förutsättningar som finns. Men även som har ett bra underlag för statistik. Tittar jag idag den 29 september så finns det enligt builtwidth nästan 1,6 miljoner hemsidor med WooCommerce. WooCommerce klättrar dessutom in bland de riktigt stora shopparna. Tittar vi i Sverige är idag nästan 39% av alla Svenska webbshoppar byggda med WooCommerce. Som tvåa och trea ser vi i Sverige Opencart och Magento med ca 7% respektive ca 6%.

För oss är dock WooCommerce ett lätt val. Då vi oftast levererar hemsidor byggda med WordPress och att då leverera en webbhsop med separat admin är sällan motiverat.

WordPress

Statistiken för WordPress är ännu mer fascinerande. Med över 17 miljoner installationer och marknadsandel som passerat 50% av cms installationerna. I Sverige är WordPress dominans ännu större och närmar sig 75%.

Vi jobbar aktivt med att utvärdera och studera de trender som finns. Inte bara på nätet utan i samhället som helhet. Inte bara för att garanterat kunna leverera det våra kunder efterfrågar. Utan mycket för att kunna råda våra kunder att göra ett korrekt beslut när de väljer att satsa på en plattform.

 

: Fristil

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post web@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.

Taggar: , , ,