Ökad konvertering med fem enkla knep

Du vill inte enbart driva trafik till din hemsida. Hur får du besökaren att konvertera och göra det du vill på hemsidan?

John Ekman, expert på konvertering hos Conversionista, tipsar om fem knep för att komma igång.

1. Få fler att skriva upp sig för nyhetsbrev
Du får en e-postadress men kan också sätta en kaka (cookie) på besökaren och får en möjlighet att följa upp den individen.

2. Gör sökfunktionen på sajten tydlig
Konverteringsgraden är högre för dem som söker på webbplatsen än hos dem som inte gör det. När besökarna söker kan du också analysera vad de letar efter och anpassa din sajt efter det.

3. Webbanalys – kombinera kvantitativa metoder med kvalitativa
– Google Analytics är ett kvantitativt verktyg som svarar på frågan ”vad händer på sajten”.
– Användartester och verktyg för interaktionsanalys är kvalitativa verktyg och svarar på ”varför det händer på sajten”. De kan visa hur besökare skrollar och klickar t ex.

4. Ha koll på skrolldjup
Färre besökare än du tror skrollar. Efter andra, tredje skärmsidan är det väldigt få besökare kvar. Lägg viktig information högt upp.

5. Börja A/B-testa nu

Källa: Conversionista och internetworld.idg.se

Läs hela inlägget här

Projektledare: Peter Hall

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post peter@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.