Mindre än hälften av Sveriges webbplatser jobbar med sökoptimering

Trots att Google är en av den viktigaste trafikkällorna jobbar bara 42 procent av Sveriges webbplatser aktivt med att sökoptimera texter, enligt rapporten “Hur mår Sveriges webbplatser”.

Google är den viktigaste trafikkällan för de flesta webbplatser. Trots detta är det enbart 42 procent av Sveriges webbplatser som arbetar med att sökoptimera texter, enligt rapporten Hur mår Sveriges webbplatser? som tas fram av analysföretaget Web Service Award. Rapporten bygger på en enkät med webbansvarig på närmare 600 företag, kommuner, landsting eller myndigheter i Sverige.

Företag arbetar generellt mer med sökoptimering än kommuner och landsting. Bland den kategori företag som arbetar mest med att sökoptimera texter, e-handlarna, är det ändå bara 60 procent som sökoptimerar texter.

Läs mer på: jajja.com, webserviceaward.com

Projektledare: Peter Hall

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post peter@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.

Taggar: