Från wordpress till facebook instant articles

Från WordPress till Facebook instant Articles

Facebook och Automttic (företaget som utvecklar WordPress) har samarbetat för att göra det väldigt enkelt att tillåta en WordPress sida publicerar till Facebook instant articles. De har gemensamt utvecklat en plugin som gör det mesta som behövs på WordPress sidan. Man börjar med att installera deras Wordpress plugin sedan följer man den guide som dels finns i inställnings sidan och dels på instantarticles.fb.com När detta är klart kommer man till ett läge där det behöver finnas tio inlägg för Facebook att kontrollera. Därefter kan man börja publicera från sin WordPress hemsida till Facebook sida

Bakgrund

I början på året öppnade Facebook upp för att alla skall kunna publicera instant articles. Tidigare har detta varit till för ett fåtal stora mediehus. Instant articles, läses in av Facebook och när man klickar på en sådan kommer artikeln att öppnas mycket snabbare än om den laddats på en hemsida. Detta medför att artikeln upplevs lättare och tiden man får av läsaren kan mer gå åt till att se och ta till sig av innehållet, tidigare har de även behövt vänta på innehållet.

Facebook instant articles och SEO – Sökmotoroptimering.

Det har funnits en farhåg att med Facebook instant articles skulle WordPress hemsidan, dock har flera stora SEO drakar sagt emot detta. Exempel från searchenginejournal.com. Kontentan är att genom att man enklare når fler och att de som nås är mer benägna att läsa artikeln kan detta skapa en beteende förändring hos den som skapar innehåll och därför öka både kvaliteten på innehållet men även förbättra utformningen av det.

Vad är fördelarna med Facebook instant articles och wordpress?

Enligt Facebooks egen statistik laddar en Instant article 10 gånger snabbare än en extern länk. En instant article läses ungefär 20% fler gånger och det är 70% mindre chans att artikeln överges. Dessutom är det enkelt, så fort din wordpress hemsida är inställd korrekt och allt är korrekt enligt facebooks checklista så kan man ställa in så att inläggen publiceras automatiskt på din sida. Dessutom är det trevligt när dina artiklar laddas upp till 10 gånger snabbare än eventuella konkurrenters artiklar.

Vad gör WordPress pluginen inte?

Pluginen publicerar en instant articles automatiskt till din sida, det betyder inte att den skapar ett nytt inlägg som den delar utan det betyder att om inlägget delas då kommer en instant article att visas. Vill du ha hjälp att dela inlägg så finns det flertalet plugins för detta, kontakta mig så hjälper jag dig med detta.

: Fristil

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post web@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.