Content Management System

Att välja ett Content Management System

Ett av de första besluten man behöver ta när man skall bygga en hemsida är om man skall använda ett CMS –  Content Management System och i så fall vilket. Fördelarna med ett CMS  vinner väldigt fort över de nackdelar som finns.

CMS – Content Management System eller innehållsredigeringssystem är ett samlingsnamn på produkter som underlättar publicering och förändring av innehåll på webben. (wiki)

Skillnaden mellan att skapa en hemsida via ett CMS jämfört med att inte använda ett CMS är som att skriva med blyerts mot att hugga i sten. Du kan ändra det som huggits men det kommer krävas betydligt mer jobb och många gånger mycket mer kunskap. De flesta CMS idag har däremot användargränssnitt som gör det lika enkelt att skapa och ändra som att skriva ett brev i ordbehandlare.

Vad söker vi av ett Content Management System?

Då vi ständigt utvärderar och uppdaterar våran syn på olika CMSer har vi idag en bra bild på vad vi söker. Vi vill ha något som är enkelt att administrera, säkert och smidigt. Det skall också vara bekvämt att arbeta med. Chanser är att vi eller våra kunder kommer spendera många timmar i gränssnittet. En sida byggd med detta verktyg skall dessutom fungera smidigt och enkelt för besökaren. Något vi lätt kan hjälpa våra kunder komma igång med och aktivt arbeta med.

Vad söker våra kunder av ett Content Management System?

De flesta av våra kunder har fullt upp med att driva sin verksamhet, hemsidan skall bara fungera och om de skall ändra något skall det vara enkelt. När våra kunders organisation förändras vill de att deras hemsida skall kunna utvecklas i takt med dem. Hemsidan skall kunna spegla de som företag. Men främst måste det vara enkelt!

Hur väljer man?

Vi börjar oftast med att försöka som hur trenderna på nätet utvecklar sig, dyker det upp något nytt som fler får upp ögonen för? En av många resurser för detta är tjänsten som BuiltWith tillhandahåller statistik. Enligt deras statistik just nu är 51% av alla hemsidor på nätet som är byggda med ett CMS byggt med WordPress. Tittar vi därefter på hur det ser ut i Sverige ser vi att ungefär 79% av alla .se sidor som använder ett CMS använder WordPress.

Lätt val i slutändan

Detta gör valet för oss lätt, WordPress är ett moget CMS som har en bra utveckling och ett enormt community som både utvecklar kärnan och tillägg som bygger ut funktionaliteten av sidan. Eftersom så många av sidorna i världen och i Sverige som använder WordPress så finns chansen att våra kunder redan känner till gränssnittet. Dess stora community är snabba på att hitta fel och säkerhetshål vilket gör det till ett säkert alternativ. Dess arkitektur medger att vi lätt kan skapa eller köpa teman anpassade efter våra kunders behov och täcker inte det kundens behov kan vi antingen skapa eller köpa färdiga tillägg som göra detta.

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för privatperson som företag.

Fristil jobbar idag mycket med WordPress och har gjort det i många år. Vi har deltagit i utvecklingen av kärnan och släppt tillägg och exempelkoder som hjälpt till att driva utvecklingen framåt. WordPress har möjliggjort från enkla hemsidor till avancerade webbaplikationer.

: Fristil

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi jobbar.

E-post web@fristil.se eller på telefon 035 – 17 86 00.


Fristil hjälper ert företag att synas! Fristil är specialiserade på kommunikation och reklam i alla kanaler. Fristil är en kommunikationsbyrå, dvs både reklambyrå och webbyrå som hjälper er att effektivt nå ut till rätt målgrupp och därmed generera högre konvertering. När vi lyssnat in era behov och problem levererar vi en långsiktigt lösning och produkt. I alla våra samarbeten är trygghet, engagemang & hög kvalitet på utsatt tid en självklarhet. Behöver ni en modern wordpress hemsida med responsiv design, en applikation, logotyp, folder, broschyr eller kanske en grafisk profil? Behöver ni hjälp med marknadsföringsstrategi, webbstrategi, sociala-medier strategi eller sökmotoroptimering sk SEO så berättar vi gärna mer. Fristil Reklambyrå och Webbyrå finns i Halmstad men jobbar med kunder över hela Halland, Skåne och Småland.

Taggar: ,